Ambassade en Consulaten van België in India

België in India

Welkom op onze website!

Residentie

U bent een Belg die onlangs naar India is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade of op het consulaat-generaal? U reist als toerist door India en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? U wilt zaken doen in België of India? Dan bent u hier op het goede adres. 

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in India gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Nieuws

25 apr

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo ondertekende vandaag in Benin twee programma’s rond het bevorderen van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. België gaat met UNICEF samenwerken in de strijd tegen kindhuwelijken. Het Bevolkingsfonds van de VN (UNFPA) zal met steun van ons land een informatieproject opzetten voor jongeren en vrouwen over seksuele opvoeding en seksueel geweld. Minister De Croo maakte ook bekend dat België de volgende vier jaar in totaal 60 miljoen euro uittrekt voor het werk van UNICEF en 36 miljoen euro voor UNFPA.

25 apr

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft vandaag de Instagrampagina van de FOD Buitenlandse Zaken gelanceerd. Hij deed dat in het bijzijn van 350 laatstejaarsleerlingen uit het secundair onderwijs. Zij namen deze namiddag in het Egmontpaleis deel aan “Over Europa praten, dat doen we samen”, een interactief evenement over de Europese Unie.

24 apr

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is bezorgd over de situatie in Venezuela. De afgelopen weken en vooral de jongste dagen is de spanning er aanzienlijk opgelopen. De minister moedigt de regering en de oppositie aan om een echte dialoog te voeren. Een nationale consensus moet een uitweg bieden voor de ernstige humanitaire crisis die de bevolking treft en voor de politieke en economische moeilijkheden waarmee het land te kampen heeft.

24 apr

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem zijn tevreden met de rechtstreekse lijnvlucht die sinds 30 maart Brussel met Mumbai in India verbindt. De plechtige openingsvlucht voor deze verbinding vond vandaag plaats. Brussels Airlines vliegt nu vijf keer per week tussen Brussel en Mumbai. Deze nieuwe route is de enige rechtstreekse luchtverbinding tussen België en India.

24 apr

Humanitaire hulp helpt wel degelijk mensen van hongersnood. Dat ontdekte de Belgische kok Frank Fol in Ethiopië. Hij is, samen met vijf andere Europese chefs, het gezicht van de voedselhulpcampagne #WhatFoodMeans. De Europese Unie en het VN-Wereldvoedselprogramma willen er het belang van voedselhulp mee in de verf zetten. Beide organisaties zijn essentiële partners van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.