Ambassade en Consulaten van België in India

België in India

Welkom op onze website!

Residentie

U bent een Belg die onlangs naar India is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade of op het consulaat-generaal? U reist als toerist door India en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? U wilt zaken doen in België of India? Dan bent u hier op het goede adres. 

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in India gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Nieuws

29 mei

Van 29 mei tot 1 juni organiseert België in het Egmontpaleis in Brussel de tweede vergadering van de VN-werkgroep om standaarden op te stellen in de strijd tegen geïmproviseerde of zelfgemaakte explosieven (Improvised Explosive Devices of IED). De FOD Buitenlandse Zaken en het ministerie van Defensie organiseren deze vergadering. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en minister van Defensie Steven Vandeput benadrukken het belang van de Belgische bijdrage aan deze strijd.

29 mei

Vandaag is de internationale dag van de VN-blauwhelmen. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders brengt hulde aan de ongeveer 113.000 toegewijde mannen en vrouwen die wereldwijd in de zestien actieve VN-vredesoperaties worden ingezet. Met hun inzet en moed belichamen ze de idealen van het Handvest van de Verenigde Naties.

29 mei

Van 5 tot 9 juni gaat in New York een VN-Top door over de Oceanen. Doel: een sterk engagement voor SDG14 herbevestigen en zoeken naar vernieuwende partnerschappen om SDG14 te realiseren. België werkt actief mee.

23 mei

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is geschokt door de terreuraanslag van gisteravond in Manchester. Zijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun naasten. De minister heeft aan zijn Britse collega Boris Johnson zijn diepste medeleven betuigd. België leeft mee met de Britse bevolking.

19 mei

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag op de Raad Ontwikkelingssamenwerking een pleidooi gehouden voor een betere humanitaire financiering. De Raad ging ook in gesprek met Amina Mohammed, vice-secretaris-generaal van de Verenigde Naties over de hervorming van het VN-systeem en de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling. Voorafgaand aan de Raad had minister De Croo een onderhoud met Sven Mikser, minister van Buitenlandse Zaken van Estland, over Digital for Development.