Ambassade en Consulaten van België in India

België in India

Welkom op onze website!

Residentie

U bent een Belg die onlangs naar India is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade of op het consulaat-generaal? U reist als toerist door India en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? U wilt zaken doen in België of India? Dan bent u hier op het goede adres. 

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in India gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Nieuws

22 Mar

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is geschokt na de terreuraanval die vandaag in Londen voor veel menselijk leed zorgde. Zijn gedachten zijn bij de slachtoffers en gewonden en bij hun families en vrienden. Hij betuigt ook zijn volle steun aan de Britse overheid en de bevolking. Ons land is solidair met de Britten.

21 Mar

21 maart is de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Voor vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders blijft dit onderwerp veel aandacht verdienen.

21 Mar

Elk jaar sterven ongeveer 842.000 mensen als gevolg van vervuild water, gebrek aan sanitaire voorzieningen en een slechte hygiëne. Ruim 663 miljoen mensen hebben geen toegang tot drinkbaar water en meer dan 80% van het afvalwater komt ongezuiverd terecht in de natuur. Dat zorgt voor heel wat schade aan milieu en bodem. Jammer genoeg geven deze cijfers slechts een fractie weer van de enorme problematiek rond gebruik en beschikbaarheid van water op onze planeet.

17 Mar

België is heel ongerust over de verdwijning van twee leden van de expertengroep van de Verenigde Naties over de Democratische Republiek Congo (DRC). Zij verdwenen samen met hun vier Congolese begeleiders vorig weekend in de provincie Centraal-Kasaï. Vijf dagen na hun verdwijning roept België de Congolese overheid op om, met de steun van MONUSCO, alle mogelijke middelen in te zetten om deze mensen terug te vinden.

16 Mar

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo boog zich vandaag tijdens de Informele Raad Ontwikkelingssamenwerking met zijn Europese collega’s over de humanitaire crises, het finaliseren van de EU-Consensus over Ontwikkeling en de voorbereiding van de EU-Afrika Top van november.