COVID-19

Algemene informatie over COVID-19 voor wie naar India of België reist.

  1. Laatst bijgewerkt op

Opgelet

Burgers uit Bangladesh, Malediven, Nepal en Sri Lanka die een visum D (lang verblijf) willen aanvragen, zullen vanaf 1 september 2022 opnieuw persoonlijk moeten verschijnen in het Visa Application Center (VAC) van VFS in New Delhi.

Het coronavirus (COVID-19) werd door de Wereldgezondheidsorganisatie erkend als een pandemie. Het virus verspreidt zich over de gehele wereld en kan hierom een impact hebben op uw verplaatsingen en reizen. Deze verplaatsingen en reizen helpen niet om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Informeer u over de bereikbaarheid van uw bestemming en vooral ook de mogelijkheid om terug te keren vóór uw reis aanvangt. Hou er rekening mee dat, vanwege de snelle verspreiding van het virus, uw terugkeer naar België niet steeds gegarandeerd kan zijn. Dit impliceert dat u mogelijk langer dan noodzakelijk ter plaatse zou moeten blijven met alle mogelijke financiële en medische gevolgen van dien.

Verschillende landen leggen quarantainemaatregelen op voor reizigers uit België (met de Belgische nationaliteit of verblijvend in België). Deze maatregelen kunnen een verplichtend karakter hebben en niet altijd in comfortabele omstandigheden doorgaan.

Vergewis u ervan dat uw verzekering voldoende garanties biedt in geval van opname voor het coronavirus in het buitenland.

Bovendien kan u meer lezen over het coronavirus en de genomen maatregelen op de website van de FOD Volksgezondheid, die regelmatig zal geactualiseerd worden.