België als toeristische bestemming

  1. Zuletzt aktualisiert am

Vlaanderen


Aan de Schelde ligt Belgiës tweede stad, Antwerpen. Naast een wereldhaven is Antwerpen ook een bloeiend diamantcentrum. Wat cultuur betreft, is het de stad van de schilder Rubens. 
Website van de toeristische dienst van Antwerpen

Ook Gent telt prachtige historische gebouwen, zoals het middeleeuwse kasteel van de graven van Vlaanderen, het Gravensteen. Niet ver van Gent ligt Flanders Expo, waar Belgische en buitenlandse bedrijven geregeld vakbeurzen houden. 
Website van de toeristische dienst van Gent

Brugge, ook 'het Venetië van het Noorden' genoemd, is een van de drukstbezochte oude steden in Europa en trekt toeristen van overal ter wereld aan. Je kan er op de reien onvergetelijke boottochtjes maken. 
Website van de toeristische dienst van Brugge

 

Brussel


Brussel, de federale hoofdstad van België, staat bekend om zijn pleinen, monumenten en prachtige musea. De Grote Markt, met het stadhuis en de omliggende gildenhuizen en straatjes, maken het tot een van 's werelds mooiste pleinen. In Brussel zijn ook talrijke nationale en buitenlandse bedrijven gevestigd, de belangrijkste Belgische politieke instellingen en veel van de Europese instellingen (Europese Commissie, Europees Parlement, de Raad van de Europese Unie). Brussel is immers het politieke en administratieve hart van Europa.  
Website van de toeristische dienst van Brussel

 

Wallonië


Langs de oevers van de Maas ligt Namen met haar vallei te schitteren. Wie houdt van geschiedenis en legenden, kan zijn hart ophalen in de citadel en in de kastelen, abdijen en kerken in de buurt.

Website van de toeristische dienst van Namen

Bergen (Mons) pronkt zowel met haar architecturale schatten (belfort, stadhuis en collegiale Sint-Waldetrudiskerk) als met haar musea en folkloristische optochten en feesten.  
Website van de toeristische dienst van Mons

Waar de Maas en de Ourthe samenvloeien ligt Luik, met haar talrijke historische gebouwen, waaronder het Prinsbisschoppelijk Paleis. 
Website van de toeristische dienst van Luik

België is ook gezegend met toeristische pareltjes van natuurschoon: in het noorden, de Belgische kust met meer dan tien badplaatsen aan een 67 kilometer lang fijn zandstrand; in het zuiden, ontvouwen de Ardennen weids uitgestrekte boslandschappen doorsneden door rivieren, waar 's winters aan langlaufen en alpineskiën wordt gedaan.